Gezelligheid is binnen handbereik wanneer ik daar behoefte aan heb.

Wlz locatie

Uit huis gaan kan spannend zijn als je een verstandelijke- of een lichamelijke beperking hebt. Voor jou en voor je familie. Op de locatie Roeterdinkstraat in Voorthuizen wonen (jong)volwassenen die langdurige zorg nodig hebben (Wlz). Hier wonen ze onder begeleiding zelfstandig, maar toch ook samen.

Locatie Roeterdinkstraat in het kort

Op de locatie Roeterdinkstraat is ruimte voor tien (jong)volwassenen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Iedere bewoner heeft een ruime eigen kamer met badkamer. En de locatie heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Er is altijd begeleiding aanwezig: Mieneke en Vasile zijn begeleiders en zij wonen intern op de locatie Roeterdinkstraat. Daarnaast werken er tien begeleiders. Zij nemen, samen met Mieneke en Vasile, de begeleiding en verzorging van de bewoners op zich.

Als een familie

De locatie Roeterdinkstraat is gezellig en huiselijk. De begeleiders en bewoners koken samen, spelen spelletjes en af en toe is er een feestje. De groep bewoners is hecht; als een grote familie. En net als in iedere familie is er soms onenigheid, maar wordt er ook veel gelachen samen.

Begeleiding

De begeleiders die werken op de locatie Roeterdinkstraat begeleiden en verzorgen de bewoners. Als het nodig is helpen ze met persoonlijke verzorging, met eten en voeren ze verpleegkundige handelingen uit. Maar ze stimuleren ook zelfstandigheid bij de bewoners. 

Samenwerking met ouders

Voor ouders kan het spannend zijn als hun zoon of dochter met een beperking uit huis gaat. Op de locatie Roeterdinkstraat is de samenwerking tussen ouders, bewoners en begeleiders heel belangrijk. Begeleiders Mieneke en Vasile vertellen hierover: ‘Ouders bouwen écht mee aan deze locatie. We hebben nauw contact met de ouders en overleggen ook met hen. Ouders kunnen langskomen wanneer ze willen. Maar we zien ook dat ze steeds beter kunnen loslaten en zien dat hun kind, ondanks de beperking, zelfstandig wordt. Dat geeft ouders ook veel rust.’

Ben je benieuwd naar de Wlz locatie Roeterdinkstraat van Stichting Breder? Of heb je andere vragen? Neem contact op en stel je vragen.

Of plan een bezoekje in om de locatie te bekijken.

Samen voor een meer zelfstandig leven. Alleen waar kan, samen waar nodig.